Od poloviny září do poloviny října probíhá na farmě sklizeň a krouhání zelí. V posledních letech vzrůstá obliba naložit si vlastní kysané zelí. Není nic jednoduššího. Zelí vám nakrouháme přímo před vámi do potravinářských pytlů. Pěstujeme pouze krouhárenské odrůdy zelí, které jsou zárukou kvalitního kvašení. Zelí je před krouháním ručně upravené - zbavené vrchního listu, rozkrojené a je vykrojený košťál.

Pěstujeme pouze krouhárenské odrůdy zelí vhodné na kvašení. Již několik roků pěstujeme stále stejné odrůdy. V jednotlivých letech se kvalita, vámi vykvašeného zelí, může lišit. Je to dáno mnoha faktory, jako je teplota při kvašení, délka doby kvašení, atd.

Krautkaiser - Těžké, ploše kulovité hlávky. Krátký vnitřní košťál. Sklizeň v září až říjnu. Na krouhání a saláty. Vyšší výtěžnost po vykvašení.

Jaguar - Pozdní, vitální a výnosná odrůda. Vydrží velmi dlouho na poli. Kulaté hlávky jsou uvnitř nádherně bílé. Pro pozdní sklizně na krouhání. Výborná kvalita kysaného zelí.

Cabton - Velmi výnosná odrůda zelí. Pro pozdně podzimní sklizně. Hlávky kulaté. Dlouho vydrží na poli ve zralosti. Pro kvašení i na čerstvé saláty.

 Jubilee - Pozdní odrůda typu Cassandra. Vitální, výnosná. Nádherná vnitřní struktura. Dlouho vydrží na poli. Určena na krouhání.

Pozor na přesolení zelí. Doporučená dávka soli je přibližně 1 kg soli na 100 kg zelí.

Vedle krouhaného zelí si můžete u nás koupit i celé hlávky, které si můžete vybrat sami přímo z vozu, připraveného na čištění.

Nakrouhané zelí je potřeba naložit v den nákupu!